Αρχική » Επιχειρήσεις » Αγορά » Τυροκομείο – Αφοί Πλυμάκη

Τυροκομείο – Αφοί Πλυμάκη

Το τυροκομείο ΑΦΟΙ ΠΛΥΜΑΚΗ Α.Ε. που εδρεύει στην Αργυρούπολη, νομός Ρεθύμνης, δραστηριοποιείται στον τομέα παρασκευής Κρητικών Παραδοσιακών Τυροκομικών Προϊόντων από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Η παραγωγική διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια των πλέων σύγχρονων μηχανημάτων.

Η Κρητική διατροφή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ισορροπημένου και άρτιου διαιτολογίου. Στα πλαίσια της διατροφής αυτής ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για την υγεία, ευεξία και μακροζωία των Κρητικών, παίζει η καθημερινή κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων. Το Κρητικό μοντέλο διατροφής έχει ήδη αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα.

Ο τρόπος παρασκευής απαρτίζεται από την αρμονική συγχώνευση της παραδοσιακής τεχνικής, με τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής και την προηγμένη τεχνολογία. Με σεβασμό στην ιστορία του Κρητικού τυριού, το τυροκομείο ΑΦΟΙ ΠΛΥΜΑΚΗ Α.Ε. πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διασφαλίζοντας άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση. Τα προϊόντα που παρασκευάζονται είναι η γραβιέρα Κρήτης (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ΠΟΠ) = 13 κιλά, το κεφαλοτύρι Κρήτης = 3 κιλά, ο ξηρός ανθότυρος = 1,5 κιλά, η γλυκιά μυζήθρα = 1,5 κιλά και η ξινομυζήθρα (ΠΟΠ).

Ποιοτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται καθ΄όλη τη διάρκεια παρασκευής και ωρίμανσης των προϊόντων. Σε καθημερινή βάση γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε όλη την πρώτη ύλη, αιγοπρόβειο γάλα. Ακολουθούν αναλύσεις από το πλήρως επανδρωμένο χημείο του τυροκομείου που πιστοποιημένα διεξάγει τους ποιοτικούς ελέγχους ΗACCP. Επίσης το χημείο συνεργάζεται και με εξωτερικά εργαστήρια, ώστε να επιτυγχάνεται αρτιότητα στη διασφάλιση της ποιότητας.  Όλο το προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο στην τυροκομεία. Υπάρχει ανελλιπής ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο και παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια σε συστηματική βάση.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τυροκομείο

ΑΦΟΙ Πλυμάκη Α.Ε.
Αργυρούπολη, 74055
Ρέθυμνο, Κρήτη
Tηλ. +30 28310 81151
Φαξ +30 28310 81153
Χάρτης:
Προβολή μεγαλύτερου χάρτη